Monday, 2 September 2013

Trip Merdeka I

Okey aku harap masih sempat kowt aku mengucapkan Selamat Hari Kemerdekaan kepada seluruh rakyat Malaysia.
Syukurrr Malaysiaa stil aman still merdeka ..
*ok if u know what I mean ..

Ok berbalek pada tajuk asal kita ari ne iaitu trip merdeka.
Yupp aku pon bersemangat kobar-kobar gak na sambut merdeka konon.
So we had plan a trip to celebrate merdeka kat dataran of course.
Tanakk kalahh kan dengan orang lain.
Takan na sambut kat U aku plak kan bukan ada hape-hape pon.

Padahall semangattt na jalan jeq sebenarnya..
na rasa cmne ngan ada apa kat luar ne.
Almaklumlah terpuruk.
Takan na keluar ngan laki-laki plak kowt ta manis dipandang orang.
gitteww..
hahhahahah



As simple as that.
Memandangkan ianya merupakan trip jalan sakan tido di tepi jalan maka ta payah na melawa sakan sangat lr khonnn..
hehehehhe
Setakat smokey eyes dan sexy red lips da ckup sesuaii sangat dahh.



See sekali punye men dasyhatttt tahap dewa minahh ne.
Selipar jamban pon tibai lr haaa ..
Ok lr tu jalan g KL pakai selipar.
Sempoii keyhh ..
Muahahhahahahah.

Lam area 8.45 gitu kami da naek tren gi ke KL Sentral.
Fyi, sebelum nak gi beli tiket tu baru aku perasan bahawanya aku ta bawak ic bersama kad ktm najib 1Malaysia aku.
Ok sekian.
Yang ada hanyalah ic lama yang da siap bertebuk.
Baru aku teringat tertinggal kat handbag hijau aku.
*Ne lr akibat banyak koleksi bag.

Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna.
Caiittpodahhh time tu memang berserah gila lr.
Apa nak jadi, jadi lr..
Takan na patah balek kowt kan.
*Le girls : Dari kiri ; najwa, liza, aisyah ngan zurya.
Le boy : Khuraza

Le girls. Camwhore. Addict to mirror-mirror in the world ! XD


Pas sampai jeq kat KL Sentral tu kami berposing-posing jap tanpa rasa bersalah kat tengah-tengah tu.
The next destination definitely was Pasar Seni naek LRT hanya RM2.40 sorang .. :)
Pastu jalan-jalan cari Dataran Merdeka dengan menggunakan instinct jeqq tww.
Terer ta terer ta kami ? :p



Ok muka yang baju hijau tu macam muka na mintak penyepakk. Dushhh2 ..


Engatkan meriah lr konon seperti yang digembar gemburkan.
Caittttt pongehhh betoll.
Haprakk tarak papa.
Yang ada mat bangla, mat indon dan mat yang sewaktu dengannya.
Hell yeahhh ne negara Malaysia ke hape ne ?
Bapakkk banyak gila orang asing.
Mana peginya orang Malaysia laa ne ?

Nampakknya dorang-dorang ne plak kan over-over na sambut merdeka bukan orang kita :)
See ?
Jyeahhhh tape asalkan Malaysia still aman ta kisah lr kan .. =)

Pas boring dok diri sambil camwhore je memasing kami decide nak blahh dari dataran tu na cari mamak.
Konon nak lepak ler.
Tapi haprakk lr jugak.
Yang ada pon mamak mahal.
Mamak class.
Kami ta maen lr yang hade class ne.
Muahahhaha

Then jalan punya jalan sampai LRT tu baru kami tw masa kena extend sampai jam 2 lebih.
So apalagi makin panjang lr kaki kami ne melangkah ke Bukit Bintang.
Jalan punya jalan sampai boring kowt.

Masuk kedai makan then keluar kedai makan jeq lr keje kami.
Tade plak yang sesuai.
Sampai kat satu tempat area atas dia pub.
Tapi pub bangla ke hapee. Hengat mamak lr punya lr men potong stim. Grrr.
Pastu tiba-tiba nampak ada tangga bersebelahan ngan pub tu tadi.
Thank God ! Bagai mengantuk disorong bantal tapi ne versi lapar disorongkan mee goreng mamak ayam pedas.
Konyanggg perot den.
Tw-tw jeq bila da kenyang ne rasa ngantuk plak kan.
Cam ular sawa lr.  Mata aku pon ta bole blahh dah punya men kuyu.


Konon-konon eksen tengok tb at atas tu padahal cam na gila menahan mata.

Pastu agak-agak da bosan tu kami blah dan meneruskan perjuangan merdeka kami konon.
hehhehehe
Next destination kami KLCC plak.
Tapi sebelum na gi KLCC tu kami terjumpa Pavilion weyh.
Pavi ..

Bapakkk sakaii jap.
hahahhaahah
Konon bergambar-gambar lr kami ne konon..






Stay tuned ..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...